Knjižnica

Radno vrijeme 25. 5. 2022.

Dana 25. 5.  knjižnica će raditi od 8.00 do 16.00 sati.

RADNO VRIJEME 11.5.2022.

Dana 11.5. knjižnica će raditi od 7.30 do 15.30.

Dana 6. travnja 2022. g. knjižnica neće raditi u popodnevnoj smjeni zbog spriječenosti djelatnika knjižnice.

Radno vrijeme - 30. 3. 2022.

 Dana 30. 3. 2022. g. knjižnica neće raditi u popodnevnoj smjeni.

NOVO RADNO VRIJEME

Poštovani korisnici,

knjižnica će raditi cijeli dan srijedom, od 8.00 do 20.00 sati, sa stankom u 16.00 sati.

 

 

 

Online izdanja- besplatno

Poštovani korisnici i studenti,

na linku http://www.ekolosko-drustvo.hr/izdavastvo.html možete pogledati, pročitati ili preuzeti izdanja nastala u izdavaštvu Hrvatskog ekološkog društva.

Objavljeni priručnici posebno mogu biti zanimljivi studentima studija Lovstva i zaštite prirode.

nema novosti u popisu.

E-KNJIGA

Poštovani korisnici,

na sljedećem linku https://press.um.si/index.php/ump možete pročitati priručnik "Korisno bilje od Krasa do Kvarnera" autorice Ivane Vitasović Kosić s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,  napisanog u suradnji s kolegama iz Slovenije Brankom Bakanom, Gregorom Fištravcem i Mitjom Kaligaričem. 

Priručnik za prepoznavanje samoniklih biljaka od Krasa do Kvarnera s naglaskom na njihovu korisnost nastao je u okviru projekta Interreg SLO-HR / 444 Kaštelir / Prapovijesne utvrde i etnobotanika za održivi turizam i ruralni razvoj - od Krasa (preko Brkina, Ćičarije i Istre ) do Kvarnera.

OBAVIJEST

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora knjižnica će biti zatvorena od 28. srpnja do 21. kolovoza 2020. godine.

Pristup bazi s nacionalnom licencom BioOne Complete

Baza  BioOne Complete cijeloj hrvatskoj akademskoj zajednici nudi pristup tekstovima iz područja ekologije, biologije i znanosti o okolišu. Ova zbirka časopisa pokriva teme kao što su biološka raznolikost, klimatske promjene, upravljanje prirodnim resursima. 

Više informacija možete pročitati na http://baze.nsk.hr/baza/bio-one/

 DIGITALNI AKADEMSKI REPOZITORIJ VELEUČILIŠTA U KARLOVCU

U kolovozu 2015. godine uspostavljen je DABAR-digitalni akademski repozitorij za pohranu završnih radova svih ustanova u visokom obrazovanju. Nastao je u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i računskog centra Srce uz financijsku  podršku Ministarstva obrazovanja. Prema izmjenama  Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju  Veleučilišta i visoke škole dužne su završne radove studija kopirati u javnu internetsku bazu završnih radova NSK.

U sklopu sustava Digitalnih akademskih arhiva i repozitorija (DABAR) kreiran je i  institucijski repozitorij Veleučilišta u Karlovcu s ciljem pohranjivanja završnih radova studenata.

Repozitoriju se može pristupiti na linku https: //repozitorij.vuka.hr .

E-knjiga PDF

Svim zainteresiranim čitateljima, a osobito profesorima i  studentima sa studija Lovstva  predlažemo da pročitaju priručnik Ronalda Pichlera Priručnik za lovačke udruge i lovačka društva - statut, poslovnici i pravilnici.

Priručnik je objavljen na mrežnoj stranici www.lovacki-savez-sisak.hr i može se besplatno preuzeti.