Novost

VELEUČILIŠTE U KARLOVCU PROJEKTNI PARTNER NA PROJEKTU „ODRŽIVI TURIZAM KROZ DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO“

10.11.2020 16:15 Novosti

Turistička agencija Croatia Open Land Tours DMC započela je provedbu projekta (1.10.2020.g.) „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“ i tim povodom održana je početna konferencija u četvrtak ( 5.11.2020. godine )u 11 sati na obali rijeke Kupe. Ukupna vrijednost potpore iznosi 1.117.518,39kn, a financira se iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Veleučilište u Karlovcu , LAG Vallis Colapis te općina Kamanje.


Cilj projekta je transferiranje postojeće turističke agencije u društveno poduzeće te jačanje njegovih kapaciteta, stručnih i poslovnih vještina zaposlenika i informiranje ciljane skupine kroz umrežavanje s visokoškolskim ustanovama, organizacijama za ruralni razvoj i jedinicama lokalne samouprave u ruralnom području.

Veleučilište u Karlovcu ima dugogodišnju suradnju s ostalim dionicima koji rade u lokalnoj zajednici, a provedbom ovog projekta želi ojačati kapacitete svojih zaposlenika i želi svojim studentima (Izvanredni studenti Lovstva i zaštite prirode i Ugostiteljstva) i nezaposlenim osobama, koje također predstavljaju ciljanu skupinu projekta,osigurati dodatna znanja i vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

Na Veleučilištu će se tijekom provedbe ovog projekta održati tri teoretske radionice čije okvirne teme obuhvaćaju definiranje i upoznavanje sa pojmovima društvenog poduzetništva i ruralnog turizma, društvenog poduzetništva u turizmu te održivog i odgovornog turizma. Kako dinamika projekta bude diktirala, praktične radionice nastavit će se direktno na terenu sa ostalim partnerima.

Partnerstvom na ovom projektu Veleučilište u Karlovcu još jednom potvrđuje svoju ulogu i značaj u gospodarskom i turističkom razvoju Karlovačke županije. Zajedničkim snagama projektnih partnera u vidu edukacije, osvještavanja javnosti i lokalne zajednice te umrežavanjem s ostalim turističkim dionicima pridonijet će se obogaćivanju lokalne turističke ponude. Isto tako ,kroz društveno poduzetništvo i razvoj ruralnog turizma, projektni partneri imaju viziju kako vratiti život u ruralna područja Karlovačke županije.
Najnovije obavijesti