Novost

DRŽAVNE STIPENDIJE U STEM PODRUČJIMA ZNANOSTI

20.10.2021 15:14 Novosti

DRŽAVNE STIPENDIJE U STEM PODRUČJIMA ZNANOSTI

Dragi studenti, provjerite svoju e-poštu!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 izravnih državnih stipendija godišnje za redovite studente na preddiplomskim sveučilišnim, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim i preddiplomskim stručnim studijima u STEM područjima znanosti.

Za stipendije u STEM području ne raspisuje se natječaj, vaše je samo pratiti jeste li stipendiju dobili i prihvatiti je ako se slažete sa uvjetima stipendiranja. Postupak dodjele je automatiziran tj. Ministarstvo znanosti i obrazovanja na temelju podataka i u skladu s kriterijima te uvjetima za dodjelu stipendija u STEM područjima prepoznaje studente koji imaju pravo na ovaj vid potpore.

Prve obavijesti studentima u STEM području dolaze već nakon 15. listopada tekuće akademske godine na e-adresu koja je evidentirana u AAI@EduHr sustavu. Nakon primitka obavijesti studenti imaju 5 dana za provjeru osobnih podataka.

Informacija o ostvarivanju prava na STEM stipendiju također stiže na e-adresu koja je evidentirana u AAI@EduHr sustavu i treba je prihvatiti u roku od 5 dana!

Prema Izvadku studijskih programa u STEM područjima znanosti u svrhu dodjele državnih stipendija u prioritetnim područjima (STEM) u akademskoj godini 2021./2022. za dodjelu STEM stipendija konkuriraju studenti slijedećih preddiplomskih stručnih studija na Veleučilištu u Karlovcu:

  • Strojarstvo

  • Lovstvo i zaštita prirode

  • Mehatronika

  • Sigurnost i zaštita

  • Prehrambena tehnologija

Sve obavijesti o dodijeli STEM stipendija kao i rang liste pratite na: