Novost

Predstavljanje poslodavaca u okviru Dana karijera Veleučilišta u Karlovcu

12.04.2022 13:21 Novosti

Veleučilište u Karlovcu i Studentski centar Karlovac organizirali su početkom ovog tjedna niz aktivnosti vezanih uz predstavljanje poslodavaca u okviru Dana karijera Veleučilišta u Karlovcu.

Uz stjecanje teorijskih znanja, Veleučilištu u Karlovcu važno je da studenti dobiju što više praktičnih znanja, kroz izravan kontakt s gospodarstvom, jer na taj način postaju konkurentniji na tržištu rada i stupaju u kontakt s poslodavcima već tijekom studija.

Tijekom tri dana studentima se kroz kratke prezentacije predstavilo 11 tvrtki: FieldCore Service Solutions-podružnica Hrvatska, Infosys Limited d.d., Zaštita projekt d.o.o., General Electric Hrvatska d.o.o., Kaufland Hrvatska k.d., Tvornica Turbina d.o.o., Heineken Hrvatska d.o.o, Linija koda d.o.o., PPK d.d., Valamar Riviera d.d. i Zagrebinspekt d.o.o.

Studenti su imali prilike čuti kako je organiziran rad u tvrtkama, što se traži od kandidata za posao, kako izgleda uvođenje u posao pripravnika, koje su prilike za razvoj i napredovanje, može li se u tvrtki obaviti stručna praksa, dobiti stipendija ili započeti raditi na studentski ugovor.

Pojedine tvrtke trenutno imaju otvorene pozicije za zapošljavanje pa se studentima ukazala mogućnost prijave za posao.

S obzirom na pozitivne povratne informacije i poslodavaca i profesora, želja nam je nastaviti s dobrom praksom organiziranja ovakvih događanja.

Predstavljanja je popratilo oko 250 studenata.