Novost

Dan Veleučilišta u Karlovcu – 16.04.2020.

20.04.2020 10:00 Novosti

Odlukom Vlade Republike Hrvatske 16.04.1997. godine, osnovano je Veleučilište u Karlovcu, na tradiciji Više tehničke škole, Više tekstilne škole, Više tehnološke škole kemijskog i kožarskog smjera, sa Vizijom suvremene, društveno odgovorne visokoobrazovne institucija i središta znanstvene i stručne misli regije.

U proteklom vremenu Institucija je rasla, kako svojim brojem odjela i studenata, tako i površinom prostora. Danas prostor Veleučilišta, na Trgu J.J. Strossmayera 9, obnavljamo i nadograđujemo kroz projekt ATRIJ ZNANJA financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, energetski je obnovljena i zgrada u ulici I. Meštrovića 10, a proširenjem kapaciteta i sadržaja Studenskog centra Karlovac, podižemo razinu studenskog standarda. Također kvalitetu studija i znanstveno stručni rad razvijamo kroz ostale projekte financirane iz Europskog fonda za regionalni razvoj: „Modifikacija procesa zrenja sira i razvoj proizvoda na bazi sirutke – SIRENA“ i „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica“ te projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda: „Snaga vještina – unapređenje stručne prakse na stručnim studijima Veleučilišta u Karlovcu“.

Ova godina će zasigurno svima ostati u pamćenju te ju stoga i obilježavamo na poseban način. Ranijih godina dani Veleučilišta obilježeni su: danima otvorenih vrata, sportskim susretima i radionicama, a ova godina obilježila se radom na daljinu.

Fotografije: Denis Stošić.