Novost

Treći susret studenata studija sigurnosti i zaštite u Potpićanu

07.05.2018 11:00 Novosti

Dana 24. travnja 2018. godine je povodom obilježavanja Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu održan Treći susret studenata studija sigurnosti i zaštite u Potpićanu. Na susretu su sudjelovali studenti Veleučilišta u Karlovcu, Veleučilišta u Rijeci, predstavnici Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i predstavnici tvrtke ROCKWOOL Adriatic koja je bila domaćin ovoga susreta.

Studenti Veleučilišta u Karlovcu – Barbara Šimić, Dalibor Benković i Ivan Iviček – pod vodstvom mentora dr. sc. Zvonimira Matusinovića, izložili su svoj rad pod temom „Zaštita od požara informatičke opreme“. U radu su prikazali mogućnost nastanka požara na informatičkoj opremi i načine gašenja korištenjem određenih plinova te primjene pasivnih i aktivnih mjera zaštite od požara. Na primjeru serverske sobe Veleučilišta u Karlovcu studenti su ukazali na moguće izvore požara te predložili niz mjera za unapređenje zaštite serverske sobe.

Studentima su uručena priznanja, a ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu Vitomir Begović naglasio je da završeni studenti studija sigurnost i zaštite imaju časnu dužnost biti u službi čovjeka, njegove sigurnosti, zaštite zdravlja i očuvanja radne sposobnosti radnika, kao vrednota od posebnog društvenog interesa. Završetkom studija od svakog stručnjaka zaštite na radu očekuje se spremnost na stalno stručno usavršavanje, praćenje i primjenu novih tehnologija i znanja, pri čemu će Zavod za unapređivanje zaštite na radu pružiti svekoliku potporu.

Uzvanici su zajedno s domaćinima, koji su ukratko predstavili poslovanje tvrtke i njezin proizvodni program obišli tvornicu ROCKWOOL Adriatic d.o.o.

mr.sc. Snježana Kirin

dr.sc. Zvonimir Matusinović