O skupu

University of Niš - Faculty of Occupational Safety

 

Operativna organizacija

Poštovane/i,

zadovoljstvo nam je izvijestiti Vas o održavanju 8. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa „Zaštita na radu i zaštita zdravlja” koji će se održati od 21. do 24. rujna 2022. godine u prostorima Resort Borik, Zadar, Hrvatska.

Organizator skupa je Veleučilište u Karlovcu (VUKA), a suorganizatori su Instituto Politécnico de Beja,  University of Niš, Faculty of Occupational Safety  (Serbia) i International Slavic University  G.R. Derzhavin (North Macedonia)

Cilj Skupa je pružanje i razmjena najnovijih informacija i postignuća iz multidisciplinarnih područja kao što su zaštita na radu, zaštita zdravlja i sigurnost u zemlji i inozemstvu.

Pozivamo znanstvenike i stručnjake svih struka da se aktivno uključe u rad Skupa čime će Skup postati mjesto razmjene iskustava i novih spoznaja iz područja zaštite na radu i zaštite zdravlja.

Na 8. skupu očekujemo oko 120 radova koji će biti prezentirani kroz usmena predavanja i poster-sekciju. Predviđa se organiziranje i dvaju okruglih stolova s atraktivnim temama iz područja zaštite na radu i zaštite zdravlja.

Na skupu očekujemo oko 250 sudionika (stručnjake zaštite na radu, predstavnike medicine rada, predstavnike sindikata, predstavnike komora, predstavnike stručnjaka iz industrije i dr.)

Hibridni događaj

Konferencija će biti organizirana kao hibridni događaj.

Opcije su sljedeće:

- usmena/poster prezentacija uživo, na licu mjesta

- online usmena prezentacija u stvarnom vremenu

- unaprijed snimljeno usmeno izlaganje.

Kratki pregled dosadašnjih skupova

Veleučilište u Karlovcu iniciralo je 2006. godine okupljanje stručnjaka iz područja sigurnosti i zaštite na radu u okviru stručno-znanstvenog skupa „Zaštita na radu i zaštita zdravlja” . Suorganizatori Skupa su bili Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu, Hrvatsko ergonomskoo društvo i Boise State University - Center for Health Policy - Boise, Idaho (USA).

Prvi stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja” održao se od 27. 9. do 29. 9. 2006. godine u prostorima Hrvatskog olimpijskog centra (HOC), Bjelolasica.

Na Skupu je prezentirano 69 radova znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, SAD-a, BiH i Slovenije. U radu je sudjelovalo oko 120 osoba, a uz predavače su sudjelovali i predstavnici sindikata, tvrtki te sponzori Skupa.

Drugi međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja” održan je 24. 9.- 27. 9.2008. godine u prostorima Hrvatskog olimpijskog centra (HOC), Bjelolasica. Na Skupu je prezentirano 87 radova te je ukupno sudjelovalo 168 autora i koautora iz Austrije BiH, Brazila, Češke, Hrvatske, Italije, SAD-a, Slovenije i Srbije.

U okviru Skupa održana su 2 okrugla stola sa sljedećim temama:

- stres na radnom mjestu

- mobbing na radnom mjestu.

Na Skupu su sudjelovali stručnjaci raznih struka, predstavnici sindikata poslodavaca, ugledni profesori s fakulteta, državni dužnosnici, nevladine udruge i dr.

Treći međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja” održan je od 22. 9. do 25. 9. 2010. godine u prostorima hotela Resort Borik, Zadar. Na Skupu su prezentirana 102 rada uz sudjelovanje 169 autora i koautora iz Hrvatske, Argentine, SAD-a, Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije, Slovačke, Kolumbije i Italije. Skupu je prisustvovalo oko 220 sudionika (predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata, specijalisti medicine rada i dr.).

U okviru Skupa održana su 2 okrugla stola s sljedećim temama:

- Procjena opasnosti

- Nadzor u ordinaciji medicine rada.

Četvrti međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja”održan je od 19. 9. do 22. 9. 2012. godine u prostorima hotela Resort Borik, Zadar. Na Skupu je prezentirano 126 radova uz sudjelovanje 240 autora i koautora iz Hrvatske, Makedonije, BiH, Slovačke, Srbije, Slovenije, Portugala i Italije. U okviru Skupa održana su dva okrugla stola sa sljedećim temama:

- Rasprava o prijedlogu Zakona o zaštiti na radu

- Prevencija HIV/AIDS-a kod radnika migranata i članova.

Skupu je prisustvovalo oko 240 sudionika (predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata, specijalist medicine rada i dr.).

Peti međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja” održan je od 17. 9. do 20. 9. 2014. godine u prostorima hotela Resort Borik, Zadar. Na Skupu su prezentirana 132 rada uz sudjelovanje 250 autora i koautora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije, Italije i Sjedinjenih Američkih Država. U okviru Skupa održan je okrugli stol na temu „Stres na radnom mjestu”.

Skupu je prisustvovalo je oko 240 sudionika (autori i koautori radova, predstavnici medicine rada, predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata i dr.).

Šesti međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja” održan je od 21. 9. do 24. 9. 2016. godine u prostorima hotela Resort Borik, Zadar. Na Skupu je prezentirano 147 radova uz sudjelovanje 250 autora i koautora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije, Italije i Sjedinjenih Američkih Država. U okviru Skupa održana su dva okrugla stola s temama: „Liječnička svjedodžba/uvjerenje-problemi u praksi” i „Mirenje kao učinkovit model rješavanja radnih sporova iz područja zaštite na radu”.  

Skupu je prisustvovalo oko 240 sudionika (autori i koautori radova, predstavnici medicine rada, predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata i dr.).

Sedmi međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja”održan je od 12. 9. do 15. 9. 2018. godine u prostorima hotela Resort Borik, Zadar. Na Skupu su prezentirana 132 rada uz sudjelovanje 244 autora i koautora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije i Argentine. U okviru Skupa održan je okrugli stol na temu: „Bolovanje i radna sposobnost – zajednički problem liječnika obiteljske medicine, HZZO-a, vještaka ZOSI-ja, specijalista medicine rada, poslodavca i osiguranika”, 

Skupu je prisustvovalo oko 156 sudionika (autori i koautori radova, predstavnici medicine rada, predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata i dr.).

  S poštovanjem