Novost

Održavanje nastave na Veleučilištu u Karlovcu u ljetnom semestru ak. god. 2020. – 2021. (od 01. ožujka 2021. godine)

25.02.2021 12:36 Novosti

Poštovane studentice i studenti, u ponedjeljak 1. 3. 2021. prema akademskom kalendaru započinje nastava u ljetnom semestru tekuće akademske godine. Cijelu akademsku godinu zbog epidemije COVID19 na Veleučilištu u Karlovcu nastava se izvodi prema hibridnom modelu i prilagođena je prostornim, kadrovskim i higijenskim kapacitetima Veleučilišta kao i specifičnostima naših studijskih programa i njima pripadajućih oblika nastave s ciljem usvajanja svih propisanih ishoda učenja na studijskim programima Veleučilišta.

U hibridnom obliku nastave izvodi se kontaktna nastava u kombinaciji s nastavom na daljinu. Udio kontaktne nastave na razini studijskog programa čini najmanje 50% od ukupne nastave, što u pravilu podrazumijeva da se praktični dio nastave, vježbe, radionice i terenska nastava održavaju na klasični način, a teorijski dio koji se izvodi na predavanjima održava online.

Detaljna uputa koju ste dužni pročitati nalazi se u obliku pdf dokumenta na dnu ove poruke.

Neizvjesnost oko modela izvođenja nastave u ljetnom semestru proizlazi iz činjenice da do današnjeg dana nismo zaprimili potrebne informacije od nadležnih tijela. I Vijeće veleučilišta i visokih škola ukazalo je na problem organizacije nastave predstavnicima HZJZ-a i MZO. Svjesni smo da zbog relativno kratkog vremena od ove objave do početka nastave neki studenti neće na vrijeme organizirati adekvatan smještaj, zato će u prvom tjednu nastave takvi studenti biti opravdano ispričani zbog eventualne nemogućnosti prisustva na nastavi.

Veleučilište u Karlovcu svim svojim studentima želi što više olakšati studiranje i želimo Vam uspješno usvajanje svih predviđenih ishoda učenja na našim studijima.