Novost

Završna konferencija projekta Atrij znanja

08.04.2021 14:54 Novosti

U prostorima obnovljene zgrade Veleučilišta u Karlovcu, prošli tjedan, održana je svečana završna konferencija projekta „Atrij znanja“ s ciljem predstavljanja ostvarenih ciljeva, rezultata i provedenih projektnih aktivnosti.

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta iznosi 39,051.385 kuna, od čega je dio EU financiranja 37,837.729 kune.

Opći je cilj projekta je „Poboljšati kvalitetu, relevantnost i opseg istraživačkih aktivnosti te doprinijeti transformaciji Veleučilišta u Karlovcu u međunarodno konkurentnu znanstveno obrazovnu ustanovu usklađenu s potrebama poslovnog sektora i tržišta rada”.

Svrha projekta je „Poboljšani kapaciteti za istraživanje, razvoj i inovacije Veleučilišta u Karlovcu u području prehrambene tehnologije s naglaskom na smjer pivarstva“.

Tijekom četverodnevnog održavanja, na svečanoj konferenciji, uz domaćina, sudjelovali su kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Ivica Poljičak, državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, ravnateljica Uprave za strateško planiranje, digitalizaciju i EU fondove u Ministarstvu turizma i sporta Natalija Havidić, predstavnici gospodarstvenog, znanstvenog i obrazovnog sektora.

Naš "Atrij znanja" posjetili su 30.03.2021.g. i Predsjednik vlade RH, Andrej Plenković u pratnji Ministra znanosti i obrazovanja, Radovana Fuchsa, Ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i Ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.