ČETVRTAK, 27. ožujka 2025.
17:00 - 19:00 RADIONICA: Senzorska procjena kvalitete piva - nepoželjne arome - voditelj dr. sc. Boris Gadžov,
FlavorActiv, UK.
PETAK, 28. ožujka 2025.
9:00 - 10:00 Prijava sudionika uz piće i peciva
10:00 - 10:10 Otvorenje skupa (pozdravni govor predsjednika organizacijskog odbora dr. sc. Gorana Šarića i dekana
Ivana Štedula)
10:10 -10:50 PREDAVANJE: Što svaki pivar mora znati o vodi - ključnom sastojku piva? (dr.sc. Aleksander Poreda,
Poljoprivredni fakultet Krakow, Poljska)
11:00 - 11:30 PREDAVANJE: Optimizacija i održivost procesa proizvodnje piva (Gianmaria Ricciardi, Lallemand
Brewing, UK)
11:40 - 12:10 PREDAVANJE: Upotreba κ-karagenana ekstrahiranog iz morske trave u pivarstvu (dr. sc. Jonas Trummer,
Murphy & Son, UK)
12:10 - 12:30 Kratka pauza
12:30 - 13:00 PREDAVANJE: Stabilnost arome: Otključavanje tajne trajne arome piva (Jan Biering, VLB Berlin,
Njemačka)
13:10 - 13:40 PREDAVANJE: Aroma piva i njezine promjene (dr. sc. Miha Ocvirk, Institut za hmeljarstvo i pivarstvo,
Žalec, Slovenija)
13:40 - 14:10 PANEL: Craft pivarstvo u Hrvatskoj (Nenad Lalić (Zmajska pivovara), Matija Mrazek (Pivovara Varionica),
Edi Jendrić (Pivovara Mlinarica), Ana Teskera (Pivovara Brlog) - moderator dr. sc. Goran Šarić
14:10 - 14:30 Panel diskusija sa predavačima
14:30 - 15:30 Ručak
Od 20:00 Druženje uz pivo u obližnjem kinu Edison
Moderator: dr. sc. Natalija Velić