9:00 - 10:00 Prijava sudionika uz piće i peciva
10:00 - 10:15 Otvorenje skupa (pozdravni govor moderatora dr. sc. Gorana Šarića i dekana Ivana Štedula, v. pred.)
10:20 -10:50 PREDAVANJE: Osnovni fizikalno-kemijski parametri kvalitete slada i njihov utjecaj na kvalitetu piva (Miroslav Jurić, dipl. ing., Boortmalt,
Slavonija Slad , Nova Gradiška, Hrvatska)
11:00 - 11:30 PREDAVANJE: Strategije za mikrobiološku kontrolu i smanjenje rizika od kontaminacije u proizvodnji piva (Jan Biering, dipl. ing., VLB Berlin,
Njemačka)
11:40 - 12:10 PREDAVANJE: Kako unaprijediti poslovanje u sektoru pivarstva pametnim korištenjem bespovratnih sredstava (Mr. sc. Mario Protulipac, Okviri
znanja, Hrvatska)
12:10 - 12:30 Kratka pauza
12:30 - 13:00 PREDAVANJE: Pivski trop - nusproizvod koji postaje vrijedna sirovina (dr. sc. Goran Šarić, Veleučilište u Karlovcu, Hrvatska)
13:10 - 13:40 PREDAVANJE: Utjecaj starog hmelja na senzorska svojstva piva prilikom kettle i dry hoppinga (dr. sc. Iztok Jože Košir, Institut za hmeljarstvo i
pivarstvo, Žalec, Slovenija)
13:40 - 14:10 PREDAVANJE: Maltoza negativni sojevi kvasca u proizvodnji bezalkoholnog piva (Andrew Paterson, dipl. ing., Lallemand Brewing, Ujedinjeno
Kraljevstvo)
14:10 - 14:30 Panel diskusija sa predavačima
14:30 - 15:30 Ručak
Od 15:30 Druženje uz pivo i predstavljanje sponzora
Moderator: dr. sc. Goran Šarić