Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Introduction to Food Technologies

Introduction to Food Technologies

Code: 266799
ECTS: 3.0
Lecturers in charge: Elizabeta Zandona , pred.
Lecturers: Elizabeta Zandona , pred. - Field exercises

Elizabeta Zandona , pred. - Exercises
Take exam: Studomat
Load:

1. komponenta

Lecture typeTotal
Lectures 30
Field exercises 7
Exercises 8
* Load is given in academic hour (1 academic hour = 45 minutes)
Description:
Learning outcomes:
Literature:
  1. Fruit and vegetable processing, , Jongen, W., CRC Press, New York., 2002.
  2. Tehnologija konditorskih proizvoda - Kakao i čokolada, , L. Goldoni, Kugler, Zagreb, 2004.
  3. Tehnologija konditorskih proizvoda - Bombonski proizvodi, , L. Goldoni, Kugler, Zagreb, 2004.
  4. Tehnologije proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda, Knjiga je prvenstveno namijenjena pekarskim stručnjacima, tehnolozima, voditeljima pogona, pekarskim i slastičarskim majstorima, kao i studentima i učenicima koji žele usavršiti svoje stručno znanje.Sadrži obilje fotografija, slika, tablica, preglede te brojne recepture i odabrane pokuse, a prikazani su i važeći standardi u smislu sigurnosti proizvodnje i kvalitete proizvoda., C. Schunemann, G. Treu; F. Klarić (Prevoditelj), Biblioteka Kruh za život, TIM ZIP doo Zagreb, 2012.
  5. Handbook of Cereal Science and Technology, (odabrana poglavlja), K. Kulp, J. G. Ponte, Marcel Dekker Inc, 2010.
  6. Ulja i masti, (odabrana poglavlja), M. Rac, oslovno udruženje proizvođača biljnih ulja, Beograd, 1964.
  7. Tehnologija piva, (odabrana poglavlja), V. Marić, Zagreb, 2009.
  8. Biotehnologija i sirovine, , V. Marić, Stručna i poslovna knjiga d.o.o, Zagreb, 2009.
  9. Kemija i tehnologija mesa i ribe,, , Kovačević, D., Sveučilište J.J. Strossmayera, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek., 2001.
  10. Mlijeko i mliječni proizvodi, , Tratnik, Lj., Božanić, R., Hrvatska mljekarska udruga, Zagreb, 2012.
  11. Introduction to Fats and Oils Technology, , O'Brien, Richard D.; Farr, Walter E.; Wan, Peter J., AOCS Press, 2000.
  12. Sustainable Food Processing, ISBN: 978-0-470-67223-5 600, B. K. Tiwari, T. Norton, N. M. Holden, Wiley-Blackwell, 2013.
2. semester
Mandatory course - Regular studij - Professional Study of Food Technology
Consultations schedule: