Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Milk Chemistry and Physics

Milk Chemistry and Physics

Code: 38345
ECTS: 6.0
Lecturers in charge: dr. sc. Bojan Matijević , prof. struč. stud.
Lecturers: dr. sc. Marijana Blažić , prof. struč. stud. - Laboratory exercises
Take exam: Studomat
Load:

1. komponenta

Lecture typeTotal
Lectures 30
Laboratory exercises 45
* Load is given in academic hour (1 academic hour = 45 minutes)
Description:
Learning outcomes:
Literature:
  1. Analiza mlijeka i mliječnih proizvoda, Božanić, R., Jeličić, I., Bilušić, T., Plejada, 2010.
  2. Vrste mlijeka, Božanić, R., Lisak Jakopović, K., Barukčić, I., Hrvatska mljekarska udruga, 2018.
  3. Mlijeko: od farme do mljekare, Havranek, J., Rupčić, V., Hrvatska mljekarska udruga, 2003.
  4. Advanced Dairy Chemistry, McSweeney, P.L.H., O'Mahony, J.A., Springer, 2016.
  5. Handbook of Dairy Foods Analysis, Nollet, L.M.N., Toldra, F., CRC Press, 2010.
  6. Kontrola i ocjenjivanje kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda, Sabadoš, D., Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996.
  7. Mlijeko i mliječni proizvodi, Tratnik, Lj., Božanić, R., Hrvatska mljekarska udruga, 2012.
  8. Sirarstvo u teoriji i praksi, Barukčić, I., Božanić, R., Kalit, S., Lisak Jakopović, K., Magdić, V., Matijević, B., Perko, B., Rogelj, I., Stručić, D., Veleučilište u Karlovcu, 2015.
  9. Primjena spektroskopskih tehnika i kemometrijskih metoda u tehnologiji mlijeka, Mljekarstvo, Matijević, B., Blažić, M., Hrvatska mljekarska udruga, 2008.
  10. Analytical Methods for Food and Dairy Powders, Schuck, P., Jeantet, R., Dolivet, A., John Wiley & Sons, 2012.
  11. Sirarski priručnik, Kirin, S., Hrvatska mljekarska udruga, 2016.
4. semester
Mandatory course - Regular smjer - Dairy Technology
Mandatory course - Regular smjer - Dairy Technology
Consultations schedule:
  • prof. struč. stud. dr. sc. Bojan Matijević:

    Tuesday, from 9:00 a.m. to 10:30 a.m

    Location: 1. kat, soba 115