Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Milk Chemistry and Physics

Milk Chemistry and Physics

Code: 38345
ECTS: 6.0
Lecturers in charge: dr. sc. Bojan Matijević , prof. struč. stud.
Lecturers: dr. sc. Marijana Blažić , prof. struč. stud. - Laboratory exercises
Take exam: Studomat
Load:

1. komponenta

Lecture typeTotal
Lectures 30
Laboratory exercises 45
* Load is given in academic hour (1 academic hour = 45 minutes)
Description:
Learning outcomes:
Literature:
  1. Analiza mlijeka i mliječnih proizvoda, , Božanić, R., Jeličić, I., Bilušić, T., Plejada, 2010.
  2. Vrste mlijeka, , Božanić, R., Lisak Jakopović, K., Barukčić, I., Hrvatska mljekarska udruga, 2018.
  3. Mlijeko: od farme do mljekare, , Havranek, J., Rupčić, V., Hrvatska mljekarska udruga, 2003.
  4. Advanced Dairy Chemistry, , McSweeney, P.L.H., O'Mahony, J.A., Springer, 2016.
  5. Handbook of Dairy Foods Analysis, , Nollet, L.M.N., Toldra, F., CRC Press, 2010.
  6. Kontrola i ocjenjivanje kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda, , Sabadoš, D., Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996.
  7. Mlijeko i mliječni proizvodi, , Tratnik, Lj., Božanić, R., Hrvatska mljekarska udruga, 2012.
  8. Sirarstvo u teoriji i praksi, , Barukčić, I., Božanić, R., Kalit, S., Lisak Jakopović, K., Magdić, V., Matijević, B., Perko, B., Rogelj, I., Stručić, D., Veleučilište u Karlovcu, 2015.
  9. Primjena spektroskopskih tehnika i kemometrijskih metoda u tehnologiji mlijeka, Mljekarstvo, , Matijević, B., Blažić, M., Hrvatska mljekarska udruga, 2008.
  10. Analytical Methods for Food and Dairy Powders, , Schuck, P., Jeantet, R., Dolivet, A., John Wiley & Sons, 2012.
  11. Sirarski priručnik, , Kirin, S., Hrvatska mljekarska udruga, 2016.
4. semester
Mandatory course - Regular smjer - Dairy Technology
Mandatory course - Regular smjer - Dairy Technology
Consultations schedule:
  • prof. struč. stud. dr. sc. Bojan Matijević:

    Tuesday, from 9:00 a.m. to 10:30 a.m

    Location: 1. kat, soba 115