Studenti Veleučilišta u Karlovcu u sklopu studentskog projekta „Združenost kave s ugostiteljstvom u turizmu i okolišem “KARLO-ljupci“ u društvu mentorica dr. sc. Sandre Zavadlav i dr. sc. Mateje Petračić posjetili su 18. Konferenciju o sigurnosti i kvaliteti hrane u Opatiji.🏃👫. Studenti VUKE su javno pohvaljeni na konferenciji zbog sudjelovanja i interesa za aktivne teme.
U opatijskom hotelu Ambasador od 12. do 14. svibnja održana je tradicionalna konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane Hrvatske gospodarske komore koja je okupila brojne stručnjake i znanstvenike, predstavnike nadležnih tijela, javnog zdravstva, instituta te subjekata u poslovanju s hranom. Konferencija je organizirana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Ministarstva zdravstva i Državnog inspektorata RH, u suradnji s brojnim partnerima, među kojima i Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu (HAPIH).U fokusu i ovogodišnjeg, 18. izdanja konferencije, bile su inovacije u prehrambenoj industriji, novosti iz zakonodavstva, klimatske promjene i rizici, održivost i odgovorno poslovanje u lancima opskrbe, zdravstveni aspekt odnosno teme koje su studentima Prehrambene tehnologije izuzetno važne za daljnje školovanje te razumijevanje potreba za daljnji razvoj industrije i struke. Ručak je također bio fantastičan te smo svi zadovoljni otišli u nove pobjede i veselo čekamo radionicu „Kava svagdašnja“ koja će se održati u prostoru SC-a u Karlovcu.