Opcije pristupačnosti Pristupačnost

 

USLUGE LABORATORIJA

Laboratorij za bespilotne letjelice

  • Obuka za rad sa zračnim robotima (bespilotnim letjelicama) 
  • Zračno snimanje
  • Konzultantske usluge u području bespilotnih letjelica i mobilnih robota
  • Usluge projektiranja sustava bespilotnih letjelica i mobilnih robota
  • Izrada prototipova aditivnom proizvodnjom (3D printanje) Priprema i post-procesing
  • Usluge edukacije (od osnovnoškolskog do visokog obrazovanja)

Laboratorij za ispitivanje materijala

  • Ispitivanje čvrstoće materijala
  • Ispitivanje tvrdoće materijala
  • Ispitivanje žilavosti materijala
  • Metalografska ispitivanja
  • Magnetska metoda
  • Ultrazvučna metoda
  • Penetrantska metoda
  • Određivanje čvrstoće materijala statičkim vlačnim i statičkim tlačnim pokusom
  • Određivanje čvrstoće materijala na epruvetama standardnih dimenzija
  • Određivanje osnovnih značajki materijala: granica razvlačenja (Re), vlačna čvrstoća (Rm), istezljivost (A), kontrakcija (Z) i dr.

Laboratorij strojne obrade

DMG – DMU 50 eco, CNC obradni centar

  • izrada obradaka veličine do Ø550x450 mm
  • izrada manjih proizvodnih serija
  • max. brzina vrtnje glavnog vretena n=8000 min-1
  • okretni moment M=83 Nm i snaga P=13 kW
  • 5- osi (3 simultano + 2)
  • radno područje X/Y/Z – osi 500 mm/450 mm/400 mm
  • promjer radnog stola Ø630 mm

DMG – CTX 310 eco, CNC tokarilica

  • izrada obradaka do Ø200 mm i duljine 450 mm
  • izrada prototipnih komada osovina i vratila
  • bušenje i narezivanje navoja
  • izrada i dorada prirubnica
  • max. brzina vrtnje glavnog vretena n=5000 min
  • okretni moment M=166,5 Nm i snaga P=16,5 kW
  • max. brzine rezanja v=24 m/min za X-os, v=30 m/min za Z-os
  • max. hod po X/Z-osi – 160 mm/450 mm
  • max. promjer obradka – Ø200 mm

Laboratorij za ispitivanje drva i proizvoda od drva

  • Ispitivanje abrazije – Taber test
  • Ispitivanje sjajnosti površine
  • Ispitivanje hrapavosti površine
  • Ispitivanje ravnosti i paralelnosti

Mikropivovara

  • Osmišljavanje i razvoj novih stilova piva
  • Osmišljavanje i razvoj pića na bazi piva i sladovine
  • Osmišljavanje i razvoj proizvoda na bazi nusproizvoda pivarske industrije
  • Optimizacija proizvodnog procesa
  • Savjetodavne i edukativne usluge

Fizikalno-kemijski laboratorij za analizu hrane

  • Analiza sirovina: voda, slad, kvasac, hmelj
  • Određivanje ukupnog i topivog dušika (Kjeldhal metoda)
  • Određivanje osnovnih parametara: alkohol, prividni ekstrakt, pravi ekstrakt, ekstrakt u osnovnoj sladovini, energija (kalorije), bistroća, pH i boja
  • Određivanje koncentracije O2 i CO2
  • Određivanje gorčine (izo-oktan metoda)
  • Određivanje koncentracije ukupnih polifenola
  • Određivanje koncentracije dimetil sulfida, estera, viših alkohola i vicinalnih diketona GC-MS/MS analizom
  • PCR analiza

Senzorski laboratorij

  • Senzorska evaluacija proizvoda