USLUGE LABORATORIJA
Laboratorij za bespilotne letjelice
- Obuka za rad sa zračnim robotima (bespilotnim letjelicama)
- Zračno snimanje
- Konzultantske usluge u području bespilotnih letjelica i mobilnih robota
- Usluge projektiranja sustava bespilotnih letjelica i mobilnih robota
- Izrada prototipova aditivnom proizvodnjom (3D printanje) Priprema i post-procesing
- Usluge edukacije (od osnovnoškolskog do visokog obrazovanja)
Laboratorij za ispitivanje materijala
- Ispitivanje čvrstoće materijala
- Ispitivanje tvrdoće materijala
- Ispitivanje žilavosti materijala
- Metalografska ispitivanja
- Magnetska metoda
- Ultrazvučna metoda
- Penetrantska metoda
- Određivanje čvrstoće materijala statičkim vlačnim i statičkim tlačnim pokusom
- Određivanje čvrstoće materijala na epruvetama standardnih dimenzija
- Određivanje osnovnih značajki materijala: granica razvlačenja (Re), vlačna čvrstoća (Rm), istezljivost (A), kontrakcija (Z) i dr.
Laboratorij strojne obrade
DMG – DMU 50 eco, CNC obradni centar
- izrada obradaka veličine do Ø550x450 mm
- izrada manjih proizvodnih serija
- max. brzina vrtnje glavnog vretena n=8000 min-1
- okretni moment M=83 Nm i snaga P=13 kW
- 5- osi (3 simultano + 2)
- radno područje X/Y/Z – osi 500 mm/450 mm/400 mm
- promjer radnog stola Ø630 mm
DMG – CTX 310 eco, CNC tokarilica
- izrada obradaka do Ø200 mm i duljine 450 mm
- izrada prototipnih komada osovina i vratila
- bušenje i narezivanje navoja
- izrada i dorada prirubnica
- max. brzina vrtnje glavnog vretena n=5000 min
- okretni moment M=166,5 Nm i snaga P=16,5 kW
- max. brzine rezanja v=24 m/min za X-os, v=30 m/min za Z-os
- max. hod po X/Z-osi – 160 mm/450 mm
- max. promjer obradka – Ø200 mm
Laboratorij za ispitivanje drva i proizvoda od drva
- Ispitivanje abrazije – Taber test
- Ispitivanje sjajnosti površine
- Ispitivanje hrapavosti površine
- Ispitivanje ravnosti i paralelnosti
Mikropivovara
- Osmišljavanje i razvoj novih stilova piva
- Osmišljavanje i razvoj pića na bazi piva i sladovine
- Osmišljavanje i razvoj proizvoda na bazi nusproizvoda pivarske industrije
- Optimizacija proizvodnog procesa
- Savjetodavne i edukativne usluge
- Fizikalno-kemijski laboratorij
- Analiza sirovina: voda, slad, kvasac, hmelj
- Određivanje ukupnog i topivog dušika (Kjeldhal metoda)
- Određivanje osnovnih parametara: alkohol, prividni ekstrakt, pravi ekstrakt, ekstrakt u osnovnoj sladovini, energija (kalorije), bistroća, pH i boja
- Određivanje koncentracije O2 i CO2
- Određivanje gorčine (izo-oktan metoda)
- Određivanje koncentracije ukupnih polifenola
- Određivanje koncentracije dimetil sulfida, estera, viših alkohola i vicinalnih diketona GC-MS analizom
- PCR analiza
Senzorski laboratorij
- Senzorska evaluacija proizvoda