Opcije pristupačnosti Pristupačnost

 

Smještaj

U povijesnoj jezgri grada Karlovca – karlovačkoj Zvijezdi, okružen parkom, smješten je Studentski dom Karlovac koji preko ljeta postaje Hostel „Bedem“. Zgrada doma je sagrađena 1896. godine kao Vojarna broj 2 (kasnije bana Jelačića) na sjeveroistočnoj strani jezgre. Izgrađena je prema tipskom nacrtu za javne građevine s kraja 19. stoljeća kao izdužena pravokutna građevina razvedena s tri kratka krila, tlocrtno u obliku slova E. Do kraja Domovinskog rata korištena je kao zgrada vojne namjene, a početkom novog tisućljeća MORH ju predaje u vlasništvo Veleučilištu u Karlovcu. Adaptacijom i rekonstrukcijom vođenom od strane SC-a Karlovac koja je završila 2016. godine, vojarna je pretvorena u jedan od najsuvremenijih studentskih domova u RH.

Studentski dom Veleučilišta u Karlovcu otvoren je za studente od akademske godine 2016./2017. Ova vrlo stara, no kvalitetno i moderno opremljena zgrada ima 58 soba, koje su formirane kao sobe za osobe s invaliditetom, dvokrevetne i trokrevetne (2 sobe za osobe s invaliditetom, 25 dvokrevetnih i 33 trokrevetne), odnosno nudi smještaj za 151 studenta. Same sobe su vrlo komforne, funkcionalne i moderno opremljene, svaka od njih ima vlastitu kupaonicu, hladnjak, sustav za upravljanje klimatizacijom i el. energijom (tzv. pametne sobe), te LCD televizor. Također, na svakome katu nalazi se i zajednička čajna kuhinja, a uređena je i multifunkcionalna računalna učionica za potrebe stanara.

Za sve informacije vezane uz upis potrebno je kontaktirati Studentski centar Karlovac (www.scka.hr), koji je zadužen za upravljanje navedenim objektom. Više informacija i fotogaleriju studentskog doma pogledajte na linku: https://scka.hr/studentski-dom/studentski-dom.

 

 

Prehrana

Studentska menza nalazi se u restoranu Doma Oružanih snaga RH „Zrinski“ (Ul. Marina Držića 4, Karlovac). Plaćanje se vrši preko studentske iskaznice (iksice). Više informacija možete pronaći na stranicama Studentskog centra Karlovac, https://scka.hr/sc-karlovac/prehrana.