Opcije pristupačnosti Pristupačnost

 

Voditelj informatičke službe

    Marko Štedul, dipl. inf.

    marko.stedul@vuka.hr

     047 843 551

    Trg J. J. Strosmayera 9

 

Eduroam usluga Veleučilišta u Karlovcu

Veleučilište u Karlovcu pružatelj je usluge Eduroam. Putem ove usluge korisnici sustava AAI@Edu.hr mogu se spojiti na bežične pristupne točke postavljene u zgradi na lokaciji Trg J.J.Strossmayera 9, Karlovac. Za sada je postavljen manji broj pristupnih točaka, zbog čega je limitran broj korisnika koji se mogu spojiti u isto vrijeme, a u planu je povećanje pristupnih kapaciteta.

Za spajanje na ovu uslugu potreban je uređaj sa Wi-Fi funkcionalnošću (mobilni telefon, prijenosno računalo, tablet i sl.), te aktivan AAI@Edu.hr račun. Prilikom spajanja na jednu od pristupnih točaka potrebno je obaviti autentikaciju korisnika, a za olakšano konfiguriranje uređaja postoje unaprijed pripremljene postavke koje je potrebno aktivirati na samom uređaju. Upute kako konfigurirati koji uređaj možete pronaći ovdje.

Naziv pristupne točke je eduroam i dostupna je u većem dijelu zgrade na navedenoj lokaciji.

Nakon preuzimanja i instalacije postavki, uređaj će spremiti vaše korisničke podatke, a obzirom da se radi o zaštićenim informacijama, operativni sustav pojedinih uređaja može zatražiti dodatnu zaštitu uređaja (postavljanje PIN-a ili zaporke na pametni telefon i sl.).

U slučaju bilo kakvih tehničkih problema, obratite se Informatičkoj službi.

 

AAI@EduHr

AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Sustav AAI@EduHr tehnički je realiziran uporabom distribuiranih LDAP imenika. Svaka ustanova iz sustava MZOŠ, koja je uključena u sustav AAI@EduHr kao matična ustanova, ima vlastiti LDAP imenik u kojemu su pohranjeni elektronički identiteti korisnika iz te ustanove.

AAI@EduHr rezultat je dvogodišnjeg razvojnog projekta započetog 2004. godine, a u punom je pogonu od 1. ožujka 2006. godine. Ustroj AAI@EduHr reguliran je odgovarajućim Pravilnikom. Ulogu Koordinatora sustava AAI@EduHr obnaša Srce.

Više o AAI@EduHr sustavu moguće je saznati ovdje.

Veleučilište u Karlovcu je članica AAI@EduHr sustava i kao takva može pružiti svojim zaposlenicima i studentima AAI@EduHr korisničke račune. Pravilnik o dodjeli korisničkih računa dostupan je ovdje.

Promjene korisničkih podataka za postojeće korisnike moguće je izvršiti ovdje.