Proizvodnja hrane i hranidba divljači I
Šifra: |
112354 |
ECTS: | 4.0 |
Nositelji: |
dr. sc.
Tomislav Dumić
, prof. struč. stud. |
Izvođači: |
Nera Fabijanić
, pred. - Auditorne vježbe |
Prijava ispita: | Studomat |
Opterećenje: | |||||||
|
|||||||
Opis predmeta: | |||||||
U programu ovog kolegija obrađeni su osnovni pojmovi vezani uz poljoprivrednu proizvodnju krmnog bilja koje se koristi kao hrana za divljač. Dan je uvid u osnove agrotehnike, odnosno načine obrade tla prema vrstama krmnih kultura od kojih je svaka posebno obrađena. Obrađene su vrste i primjena gnojiva, vrste i načini podizanja remiza za divljač, a poseban naglasak stavljen je na problematiku šteta od divljači kao i njihovo sprječavanje. Nakon položenog programa student će biti osposobljen za samostalno planiranje prehrane i prihrane divljači u lovištu (staništu), a ovisno o vrsti divljači koja ondje obitava. |
|||||||
Ishodi učenja: | |||||||
|
|||||||
Literatura: | |||||||
|
2. semestar |
Obavezni predmet - Izvanredni studij - Lovstvo i zaštita prirode |
Svaki dan prema prethodnom dogovoru e-mailom.
Lokacija: 214