Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Proizvodnja hrane i hranidba divljači I

Proizvodnja hrane i hranidba divljači I

Šifra: 112354
ECTS: 4.0
Nositelji: dr. sc. Tomislav Dumić , v. pred.
Izvođači: Nera Fabijanić , pred. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Auditorne vježbe 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
U programu ovog kolegija obrađeni su osnovni pojmovi vezani uz poljoprivrednu proizvodnju krmnog bilja koje se koristi kao hrana za divljač. Dan je uvid u osnove agrotehnike, odnosno načine obrade tla prema vrstama krmnih kultura od kojih je svaka posebno obrađena. Obrađene su vrste i primjena gnojiva, vrste i načini podizanja remiza za divljač, a poseban naglasak stavljen je na problematiku šteta od divljači kao i njihovo sprječavanje. Nakon položenog programa student će biti osposobljen za samostalno planiranje prehrane i prihrane divljači u lovištu (staništu), a ovisno o vrsti divljači koja ondje obitava.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Butorac, A..Opća agronomija. Školska knjiga, Zagreb, I,1999., , , .
  2. , Gračan Todorić. Specijalno ratarstvo. Školska knjiga, Zagreb, V.,1987., , , .
2. semestar
Obavezni predmet - Izvanredni studij - Lovstvo i zaštita prirode
Obavezni predmet - Izvanredni studij - Lovstvo i zaštita prirode
Termini konzultacija:
  • v. pred. dr. sc. Tomislav Dumić:

    Svaki dan prema prethodnom dogovoru e-mailom.

    Lokacija: 214