Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Društveno odgovorno poslovanje u hotelijerstvu

Društveno odgovorno poslovanje u hotelijerstvu

Šifra: 225696
ECTS: 3.0
Nositelji: mr. sc. Ivana Varičak , v. pred.
Izvođači: mr. sc. Ivana Varičak , v. pred. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Auditorne vježbe 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj predmeta je razvijati razumijevanje studenata o potrebi prilagodbe poslovanja poduzeća promjenama u društvu. Student će po uspješno položenom ispitu moći razumijeti širi konteksta društvene odgovornosti poduzeća i nove uloge poduzeća u društvu. Poseban fokus bit će na ulozi društveno odgovornih hotelskih poduzeća za održivi razvoj turizma. Kroz kolegij primijenit će se metoda društveno korisnog učenja što će pridonijeti jasnijem usvajanju ishoda učenja. Programom kolegija student usvaja kompetencije kojima će se potaknuti sistemsko razmišljanje i interdisciplinarni pristup problematici održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Studenti će kroz predmet razvijati sposobnost rada u timovima te će se stimulirati radoznalost i analitičko i logičko zaključivanje. Također će se razvijati svijest o društvenoj i ekološkoj odgovornosti koje su pretpostavke svake poslovne aktivnosti. poštivanje društvenih i ekoloških znanosti i znanstvenih spoznaja
Ishodi učenja:
  1. Objasniti pojam, ulogu, značaj društveno odgovornog poslovanja
  2. Razlikovati interni i eksterni aspekt DOP-a
  3. Razlikovati faze razvoja DOP-a
  4. Objasniti pojam i značaj društveno odgovornog hotelijerstva
  5. Primijeniti strateška načela DOP-a na konkretno hotelsko poduzeće
  6. Analizirati nefinancijske izvještaje u hotelijerstvu
Literatura:
  1. Poslovna etika, korporacijska društvena odgovornost i održivost, , Jalšenjak, B.; Krkač, K., Mate, 2016.
  2. Društveno odgovorno poslovanje, , Kotler, P., & Lee, N, MEP Zagreb, 2009.
  3. Zbirka studija slučaja društveno odgovornog poslovanja, , Omazić, M. A., HRPSOR, 2012.
5. semestar
Izborni kolegij I - Izvanredni studij - Ugostiteljstvo
Izborni kolegij I - Izvanredni studij - Ugostiteljstvo
Termini konzultacija:
  • v. pred. mr. sc. Ivana Varičak:

    U tjednu od 09. do 13.06. konzultacije će se održati u petak od 8.30 do 10:00

     

    Napomena: Konzultacije se održavaju u kabinetu 106

     

     

     

    Lokacija: 120