Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Tjelesna i zdravstvena kultura

Tjelesna i zdravstvena kultura

Šifra: 81832
ECTS: 0.0
Nositelji: Marko Prahović , v. pred.
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Vježbe tjelesnog odgoja 30

2. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Vježbe tjelesnog odgoja 30

3. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Vježbe tjelesnog odgoja 30

4. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Vježbe tjelesnog odgoja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Poticanje razvoja psihofizičkih sposobnosti. Stjecanje cjeloživotne navike za redovitom tjelovježbom kao preduvjetom za očuvanje i unapređenje zdravlja. Učenje novih motoričkih znanja. Usavršavanje osnovnih teorijskih i praktičnih motoričkih znanja. Sprečavanje procesa deterioracije, tj. preranog smanjivanja razina osobina i sposobnosti uslijed nedostatne tjelesne aktivnosti. Osposobljavanje studenata za individualno tjelesno vježbanje i racionalno, sadržajno korištenje i provođenje slobodnog vremena. Promicanje tjelovježbene i sportske kulture. Preventivno djelovanje u kvaliteti življenja

Usvajanje teorijskih i praktičnih motoričkih znanja u svrhu osposobljavanja studenata za samostalno tjelesno vježbanje
Povezivanje interesa studenata prema određenim kineziološkim aktivnostima u svrhu zadovoljavanja potreba za kretanjem
Usvajanje znanja o značaju svakodnevnog tjelesnog vježbanja u svrhu utjecaja na antropološka obilježja te postizanja uspjeha u studiju i budućem zanimanju
Isticanje značaja zdravstvene kulture u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja
Upoznavanje s rizicima štetnosti po zdravlje kod raznih ovisnosti.
Promicanje značaja kvalitetne prehrane
Prevencija pretilosti
Informiranost studenata o najnovijim istraživanjima o zdravlju
Utjecaj na timski rad
Uključivanje studenata u sportske aktivnosti
Uključivanje studenata u sportska natjecanja
Ishodi učenja:
Literatura:
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Ugostiteljstvo

2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Ugostiteljstvo

3. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Ugostiteljstvo

4. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Ugostiteljstvo
Termini konzultacija: