Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Engleski jezik I

Engleski jezik I

Šifra: 112401
ECTS: 4.0
Nositelji: dr. sc. Davorka Rujevčan , v. pred.
Izvođači: dr. sc. Davorka Rujevčan , v. pred. - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Vježbe iz stranog jezika 15

2. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Vježbe iz stranog jezika 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Nadogradnja jezičnih struktura i vokabulara općeg jezika te razvijanje jezika struke u usmenom i pisanom izričaju. Usvajanje frazeologije struke i obuhvaćanje različitih stručnih područja kao što su : kemija, biokemija, mikrobiologija, oprema i strojevi procesne tehnologije, zaštite na radu, povijest razvoja prehrambene tehnologije kako bi se studenti upoznali s načinom izlaganja i vokabularom tog značajnog područja, usvajanje usmenog i pismenog izričaja. Usvajanje gramatičkih struktura potrebnih za usmenu
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , A. Šupih-Kvaternik: An English Reader for Food Technology and Biotechnology, Book One,Manualia Universitatis Studiorum Zagrabiensis, Durieux, 2005.
    Vesna Vyroubal: English for Business, Veleučilište u Karlovcu, 2010., , , .
  2. , Časopisi: New Scientist
    National Geographic
    Scientific American
    Filipović R.: An Outline of English Grammar, Školska knjiga Zagreb, 1999.
    Bujas, Ž.: Veliki englesko-hrvatski rječnik, Globus Zagreb, 2011.
    Bujas, Ž.: Veliki hrvatsko-engleski rječnik, Globus Zagreb, 2011., , , .
1. semestar
Strani jezik I - Redovni studij - Prehrambena tehnologija

2. semestar
Strani jezik I - Redovni studij - Prehrambena tehnologija
Termini konzultacija:
  • v. pred. dr. sc. Davorka Rujevčan:

    ponedjeljak, 13:00 -14:30, kabinet 112

    Lokacija: Trg J. J. Strossmayera 9, 112