Operacije i strojevi u prehrambenoj industriji 1
Šifra: |
38321 |
ECTS: | 5.0 |
Nositelji: |
dr. sc.
Sandra Zavadlav
, prof. struč. stud. |
Izvođači: |
dr. sc.
Sandra Zavadlav
, prof. struč. stud. - Terenske vježbe dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Auditorne vježbe |
Prijava ispita: | Studomat |
Opterećenje: | |||||||||
|
|||||||||
Opis predmeta: | |||||||||
Uvod, mehaničke, toplinske i difuzijske operacije; mehanika fluida, strujanje i količina gibanja; statika i skladištenje fluida; zakon o očuvanju količine gibanja, zakon o očuvanju energije, Bernulijeva jednadžba gibanja; vrste strujanja,Reynolds-ova značajka; uređaji za transport tekućina,pumpe; uređaji za transport plinova,kompresori,puhala,ventilatori,vakum pumpe; miješanje tekućina i mješala; Mješanje u sustavima: kruto/tekuće; plin/tekućina;kruto/kruto, mješalice; usitnjavanje i uređaji; suho klasiranje-sijanje i uređaji; unutarnji transport i transportna sredstva; filtracija, uređaji za filtraciju; sedimentacija i uređaji; flotacija i uređaji; otprašivanje i uređaji; proračuni na temelju podataka laboratorijskih i pogonskih vježbi. |
|||||||||
Ishodi učenja: | |||||||||
|
|||||||||
Literatura: | |||||||||
|
|||||||||
Preduvjeti za: | |||||||||
Polaganje predmeta : |
2. semestar |
Obavezni predmet - Redovni studij - Prehrambena tehnologija |
PONEDJELJAK 14:30-16:30 ILI PREMA DOGOVORU: e-mail: sandra.zavadlav@vuka.hr
Lokacija: 115