Pakiranje hrane
Šifra: |
38335 |
ECTS: | 5.0 |
Nositelji: |
dr. sc.
Marijana Blažić
, prof. struč. stud. |
Izvođači: |
dr. sc.
Marijana Blažić
, prof. struč. stud. - Terenske vježbe Elizabeta Zandona , pred. - Laboratorijske vježbe dr. sc. Marijana Blažić , prof. struč. stud. - Auditorne vježbe |
Prijava ispita: | Studomat |
Opterećenje: | |||||||||||
|
|||||||||||
Opis predmeta: | |||||||||||
Općenito o ambalaži i pakiranju hrane (uloga, sistematizacija, funkcija i oblici ambalaže); ambalažni materijali (vrste i svojstva); značenje i principi pakiranja; metode pakiranja; strojevi za pakiranje; sustavi pakiranja i testiranje; rukovanje i transport upakirane hrane; vrste i svojstva ambalažnog materijala; interakcija hrane i ambalaže (migracija, permeacija, promjene tijekom skladištenja); zakonska regulativa; ambalaža i okoliš zbrinjavanje otpada; analiza ambalažnog materijala; globalna i specifična migracija; permeacija plinova. |
|||||||||||
Ishodi učenja: | |||||||||||
|
|||||||||||
Literatura: | |||||||||||
|
5. semestar |
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo |
Petkom od 10:00-12:00 uz prethodnu najavu
Lokacija: 311Utorak od 11:30 do 13:00h uz prethodnu najavu e-mailom i/ili drugim danima prema dogovoru.
Lokacija: 311