Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Tehnologija bezalkoholnih pića

Tehnologija bezalkoholnih pića

Šifra: 38334
ECTS: 4.0
Nositelji: dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud.
Izvođači: dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Terenske vježbe

dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Terenske vježbe 5
Laboratorijske vježbe 25
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Tehnologija prirodnih mineralnih voda: crpljenje, obrada, pakovanje; zakonska regulativa, kemijska i mikrobiološka kontrola. Bezalkoholna pića na bazi voća, povrća, mješana bezalkoholna pića, napitci na bazi mlijeka i mliječnih pripravaka, biljnih ekstrakata, sastojci i njihov utjecaj na organoleptička svojstva. Aditivi, voda, ugljik(IV) oksid, sirupi, sladila,kiseline boje. Tehnologija proizvodnje i punjenja, Osiguranje i kontrola kvalitete, zakonska regulativa. Napitci za djecu i sportaše, obogaćeni napitci.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Lovrić,T. i sur.: Konzerviranje i prerada voća i povrća, Nakladni Zavod Globus, Zagreb, 1994., , , .
  2. , Ashurst, P.: Chemisty and technology of soft drinks and Fruit Juices and fruit juices, Blackwell, Publishing London, 2005., , , .
4. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Prerada mlijeka
Obavezni predmet - Redovni smjer - Prerada mlijeka
Termini konzultacija:
  • prof. struč. stud. dr. sc. Sandra Zavadlav:

    PONEDJELJAK 14:30-16:30 ILI PREMA DOGOVORU: e-mail: sandra.zavadlav@vuka.hr

    Lokacija: 115