Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Tehnologija proizvoda kave i kavovina

Tehnologija proizvoda kave i kavovina

Šifra: 38339
ECTS: 4.0
Nositelji: dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud.
Izvođači: dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Terenske vježbe

dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Laboratorijske vježbe

dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Laboratorijske vježbe 5
Terenske vježbe 5
Auditorne vježbe 20
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Vrste i definicije kave i kavovina i njihovih proizvoda. Opća shema i opis procesa proizvodnje (izbor i priprema sirovina, prženje, mljevenje, proizvodnja instant proizvoda i pakiranje). Tehnološke faze procesa, oprema, tehnološki uređaji i vođenje proizvodnje. Pokazatelji kvalitete i zakonska regulativa.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Goldoni Luka: Tehnologija kave i kavovina, Interna skripta, , , .
  2. , Grupa autora: Coffee: Growing, processing, sustainable production, Wiley VCH 2, 2012.
    Freeman, J. i sur. : The Blue Bottle Craft of Coffee: Growing, Roasting, and Drinking, with Recipes, Ten Speed Press, 2012, , , .
5. semestar
Izborni kolegij I - Redovni smjer - Pivarstvo
Izborni kolegij I - Redovni smjer - Pivarstvo
Izborni kolegij II - Redovni smjer - Pivarstvo
Izborni kolegij I - Redovni smjer - Prerada mlijeka
Izborni kolegij II - Redovni smjer - Prerada mlijeka
Izborni kolegij II - Redovni smjer - Prerada mlijeka
Termini konzultacija:
  • prof. struč. stud. dr. sc. Sandra Zavadlav:

    PONEDJELJAK 14:30-16:30 ILI PREMA DOGOVORU: e-mail: sandra.zavadlav@vuka.hr

    Lokacija: 115