Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Uvod u stručni i znanstveni rad

Uvod u stručni i znanstveni rad

Šifra: 266792
ECTS: 3.0
Nositelji: dr. sc. Jasna Halambek , v. pred.
Izvođači: dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Predavanja

dr. sc. Jasna Halambek , v. pred. - Auditorne vježbe
dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Auditorne vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznati studente s osnovama stručnog i znanstvenog rada, osposobiti ih za provedbu jednostavnijih istraživanja primjenjujući znanstveno-istraživački i kritički pristup, kao i za pisanje, izlaganje i prezentiranje seminarskih radova i završnog rada.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. Pisanje znanstvenih i stručnih radova, , M. Gačić, Školska knjiga, Zagreb, 2012.
  2. Osnove metodologije znanstveno-istraživačkoga rada., , H. Štrucelj, Medicinska naklada, Sveučilište u Rijeci Fakultet zdravstvenih studija, 2020.
  3. Chemometrics for analytical chemistry, , Meloun, M., Militky, J., Forina, M., Wiley, Chichester, 1992.
  4. Planiranje pokusa u industriji, , Ukrainczyk, M., Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju. i nutricionizam, 2010.
  5. Pravilna uporaba znanstvene strukture za pisanje članka; čimbenici značajni za proces recenzije, , Vičić Hudorović, V., Nursing journal, Vol. 21 No. 3., 2016.
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Prehrambena tehnologija
Termini konzultacija:
  • v. pred. dr. sc. Jasna Halambek:

    Utorkom od 12.30 do 14.00 sati, uz prethodnu najavu na e-mail.

     

    Lokacija: Trg J.J. Strossmayera 9, soba 113
  • prof. struč. stud. dr. sc. Sandra Zavadlav:

    SRIJEDA 15:30-17:30 ILI PREMA DOGOVORU: e-mail: sandra.zavadlav@vuka.hr

    Lokacija: 115