Uvod u biokemiju, konformacija i dinamika prikazivanja međusobnih uvjetovnosti trodimenzionalne građe i biološke aktivnosti na primjeru proteina; Enzimi i način na koji prepoznaju supstrate i ubrzavaju kemijske reakcije; Stanična membrana u biološkom sustavu. Pohrana, prijenos i iskazivanje genetičke informacije; stvaranje i pohrana metabolične tvari i energije, najvažniji metabolični katabolični putovi (razgradnja ugljikohidrata, proteina i lipida ); fermentacija mlijeka, fermentacija mesa, fermentacija u pivarstvu, integracija metabolizma; interakcija informacije, konformacije i metabolizma u fiziološkim procesima.
|
- , Stryer,L.: Biokemija, Školska knjiga, Zagreb, 1991.
Karlson,P.: Biokemija za studente kemije i medicine, Školska knjiga, Zagreb, 1993.
Vježbe iz biokemije /interna skripta, , , .
- , J.M. Berg, J.L. Tymoczko, L. Stryer: Biochemistry, W.H. Freeman and Co., New York, fifth edition, 2002.
M. Osgood, K. Ocorr: The Absolute, Ultimate Guide to Lehninger Principles of Biochemistry, Worth Publisher, New York, third edition, 2000., , , .
|