Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Opća mikrobiologija

Opća mikrobiologija

Šifra: 38329
ECTS: 5.0
Nositelji: dr. sc. Bojan Matijević , prof. struč. stud.
Izvođači: dr. sc. Bojan Matijević , prof. struč. stud. - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Laboratorijske vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Studenta upoznati s općom mikrobiologijom i uvesti ga u mikrobiologiju namirnica biljnog i životinjskog porijekla. Također, jedan od ciljeva predmeta je upoznati studenta s mikrobima i njihovom ulogom u svim sferama mikro i makro života.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije, , Antolović, R., Frece, J., Gobin, I., Hrenović, J., Kos, B., Markov, K., Mlinarić-Missoni, E., Novak, J., Ožanič, M., Pinter, Lj., Plečko, V., Pleško, S., Šantić, M., Šegvić Klarić, M., Šeruga Musić, M., Škorić, D., Šušković, J., Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2016.
  2. Uvod u opću mikrobiologiju - knjiga prva, , Duraković S., Redžepović S., Kugler d.o.o., 2003.
  3. Specijalna mikrobiologija, , Duraković, S., Duraković, L., Durieux, 2000.
  4. Mikrobiologija namirnica: osnove i dostignuća, , Duraković, S., Duraković, L., Kugler, 2001.
  5. Mikologija u biotehnologiji, , Duraković, S., Duraković, L., Kugler, 2003.
  6. Fundamental Food Microbiology, , Ray, B., Bhunia, A., CRC Press, 2014.
  7. Fundamentals of Microbiology, , Tomar, S.K., Dairy Mircobiology Division NDRI, 2017.
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Prerada mlijeka
Obavezni predmet - Redovni smjer - Prerada mlijeka
Termini konzultacija:
  • prof. struč. stud. dr. sc. Bojan Matijević:

    Utorak, od 9:00 do 10:30 sati

    Lokacija: 1. kat, soba 115