Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Proizvodnja slada

Proizvodnja slada

Šifra: 38351
ECTS: 5.0
Nositelji: dr. sc. Goran Šarić , v. pred.
Izvođači: dr. sc. Goran Šarić , v. pred. - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 45
Laboratorijske vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Tehnološka shema procesa proizvodnje slada za pivarsku industriju. Faze tehnoloških procesa, oprema i uređaji, vođenje procesa prijema i čišćenje ječma, skladištenje ječma. Močenje ječma , klijanje i sušenje svijetlog i tamnog slada. Kvaliteta slada i gubici od ječma do suhog slada. Tehnološki normativi, potrošnja i ušteda vode i energije
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Marić,V.: Biotehnologija i sirovine, SIP, Zgb, 2000.
    Schuster,K. i gr. aut.: Tehnologija proizvodnje slada, Jug. Udruženje pivara, Bg-Zg, 1990.
    Gaćeša,S.: Tehnologija slada sa sirovinama za proizvodnju piva Posl. zaj. ind. piva i slada Jug. Bgd, Zgb, 1979., , , .
4. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Termini konzultacija:
  • v. pred. dr. sc. Goran Šarić:

    Utorkom od 10:00 do 12:00 uz obaveznu prethodnu najavu mailom.

    Lokacija: 024