Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Proizvodnja slada

Proizvodnja slada

Šifra: 38351
ECTS: 5.0
Nositelji: dr. sc. Goran Šarić , prof. struč. stud.
Izvođači: dr. sc. Goran Šarić , prof. struč. stud. - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 45
Laboratorijske vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznati studente sa procesom proizvodnje slada iz ječma, poželjnim i nepoželjnim promjenama koje se u tom procesu događaju te vrstama slada koji se koriste u pivarskoj industriji.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. Malts and Malting, , Briggs, D. E., Blackie Academic & Professional, Velika Britanija, 1998.
  2. Malt: A practical guide from field to brewhouse, , Mallett, J., Brewers Publications, SAD, 2014.
  3. Technology Brewing and Malting, 6. izdanje, , Kunze, W., VLB Berlin, Njemačka,, 2019.
4. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Termini konzultacija:
  • prof. struč. stud. dr. sc. Goran Šarić:

    Utorkom od 10:00 do 12:00 uz obaveznu prethodnu najavu mailom.

    Lokacija: 024