Senzorska procjena prehrambenih proizvoda
Šifra: |
38340 |
ECTS: | 4.0 |
Nositelji: |
Elizabeta Zandona
, pred. |
Izvođači: |
dr. sc.
Goran Šarić
, v. pred. - Terenske vježbe dr. sc. Goran Šarić , v. pred. - Predavanja Elizabeta Zandona , pred. - Laboratorijske vježbe dr. sc. Goran Šarić , v. pred. - Auditorne vježbe |
Prijava ispita: | Studomat |
Opterećenje: | |||||||||||
|
|||||||||||
Opis predmeta: | |||||||||||
Senzorska svojstva poput vanjskog izgleda, boje, okusa, mirisa i teksture ključni su u određivanju prihvatljivosti hrane. Najbolji način mjerenja tih svojstava su senzorski analitičari. Koristeći takav jedan "panel" može se mjeriti sveopća prihvatljivost ili kvaliteta proizvoda, odrediti da li su neki proizvodi slični ili različiti te izmjeriti intenzitet određene značajke. Razumijevanje fizičkih osnova percepcije senzorskih značajki hrane dovodi do rezultata koji su isti kao i rezultati dobiveni instrumentalnim mjerenjima, a brži su i jeftiniji. |
|||||||||||
Ishodi učenja: | |||||||||||
|
|||||||||||
Literatura: | |||||||||||
|
5. semestar |
Izborni kolegij I - Redovni smjer - Pivarstvo |
Utorak od 11:30 do 13:00h uz prethodnu najavu e-mailom i/ili drugim danima prema dogovoru.
Lokacija: 311Utorkom od 10:00 do 12:00 uz obaveznu prethodnu najavu mailom.
Lokacija: 024