Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Operacije i strojevi u prehrambenoj industriji 2

Operacije i strojevi u prehrambenoj industriji 2

Šifra: 38326
ECTS: 5.0
Nositelji: dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud.
Izvođači: dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Terenske vježbe

dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Terenske vježbe 10
Auditorne vježbe 20
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Toplina, prijenos topline (kondukcijom, konvekcijom, zračenjem), izmjenjivači topline, tipovi izmjenjivača topline, uparavanje, istosmjerno i protusmjerno uparavanje, tipovi uparivača, isparavanje ključanjem i ishlapljivanjem., postrojenja za proizvodnju topline. Hlađenje, Carnot-ov rashladni ciklus, rashladni uređaji i oprema; proračuni na temelju podataka laboratorijskih i pogonskih vježbi.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , S. Rozgaj : Tehnološke operacije, Zajednica KT i RGNO, Zagreb, 1988.
    M. Hraste: Mehaničke operacije, Tehn. fakultet , Zagreb, 1990.
    Albert Ibarz: Unit operations in Food ennginering, CRC Press London, 2004., , , .
  2. , E. Mitrović-Kessler: Prijenos tvari i energije- skripta, T F - Split, 1995.
    Stanišić, S.: Tehnološke operacije II., T F Novi Sad, 1988.
    A. Kostelić: Nauka o toplini, tablice i dijagrami, Školska knjiga, Zagreb, 1992., , , .
Preduvjeti za:
Polaganje predmeta :
Položen : Operacije i strojevi u prehrambenoj industriji 1
Položen : Termodinamika i termotehnika
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Prerada mlijeka
Obavezni predmet - Redovni smjer - Prerada mlijeka
Termini konzultacija:
  • prof. struč. stud. dr. sc. Sandra Zavadlav:

    PONEDJELJAK 14:30-16:30 ILI PREMA DOGOVORU: e-mail: sandra.zavadlav@vuka.hr

    Lokacija: 115