Operacije i strojevi u prehrambenoj industriji 2
| Šifra: |
38326 |
| ECTS: | 5.0 |
| Nositelji: |
dr. sc.
Sandra Zavadlav
, prof. struč. stud. |
| Izvođači: |
dr. sc.
Sandra Zavadlav
, prof. struč. stud. - Terenske vježbe dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Auditorne vježbe |
| Prijava ispita: | Studomat |
| Opterećenje: | |||||||||
|
|||||||||
| Opis predmeta: | |||||||||
Toplina, prijenos topline (kondukcijom, konvekcijom, zračenjem), izmjenjivači topline, tipovi izmjenjivača topline, uparavanje, istosmjerno i protusmjerno uparavanje, tipovi uparivača, isparavanje ključanjem i ishlapljivanjem., postrojenja za proizvodnju topline. Hlađenje, Carnot-ov rashladni ciklus, rashladni uređaji i oprema; proračuni na temelju podataka laboratorijskih i pogonskih vježbi. |
|||||||||
| Ishodi učenja: | |||||||||
|
|
|||||||||
| Literatura: | |||||||||
|
|||||||||
| Preduvjeti za: | |||||||||
Polaganje predmeta : |
|||||||||
| 3. semestar |
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo |
SRIJEDA 12:05-13:30 ILI PREMA DOGOVORU: e-mail: sandra.zavadlav@vuka.hr
Lokacija: 115