Operacije i strojevi u prehrambenoj industriji 2
Šifra: |
38326 |
ECTS: | 5.0 |
Nositelji: |
dr. sc.
Sandra Zavadlav
, prof. struč. stud. |
Izvođači: |
dr. sc.
Sandra Zavadlav
, prof. struč. stud. - Terenske vježbe dr. sc. Sandra Zavadlav , prof. struč. stud. - Auditorne vježbe |
Prijava ispita: | Studomat |
Opterećenje: | |||||||||
|
|||||||||
Opis predmeta: | |||||||||
Toplina, prijenos topline (kondukcijom, konvekcijom, zračenjem), izmjenjivači topline, tipovi izmjenjivača topline, uparavanje, istosmjerno i protusmjerno uparavanje, tipovi uparivača, isparavanje ključanjem i ishlapljivanjem., postrojenja za proizvodnju topline. Hlađenje, Carnot-ov rashladni ciklus, rashladni uređaji i oprema; proračuni na temelju podataka laboratorijskih i pogonskih vježbi. |
|||||||||
Ishodi učenja: | |||||||||
|
|||||||||
Literatura: | |||||||||
|
|||||||||
Preduvjeti za: | |||||||||
Polaganje predmeta : |
3. semestar |
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo |
PONEDJELJAK 14:30-16:30 ILI PREMA DOGOVORU: e-mail: sandra.zavadlav@vuka.hr
Lokacija: 115