Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Tehnologija proizvodnje piva 1

Tehnologija proizvodnje piva 1

Šifra: 38352
ECTS: 6.0
Nositelji: dr. sc. Goran Šarić , v. pred.
Izvođači: dr. sc. Goran Šarić , v. pred. - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Laboratorijske vježbe 45
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Opća shema i opis procesa proizvodnje piva. Tehnološke faze procesa, oprema, tehnološki uređaji i vođenje proizvodnje sladovine, glavnog i naknadnog vrenja ( doviranja ) piva po klasičnom ( u dvije posude ) i suvremenom procesu ( u jednoj posudi; CKF ). Pokazatelji kvalitete piva u ležnom tanku.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Marić,V.: Tehnologija piva, Veleučilište u Karlovcu, 2009.
    Hough,J.S.,Brigs,D.E. Steven, R.: Naučni aspekti sladarstva i pivarstva, Posl. zaj. ind. piva i slada, Bgd, 1979. Marić,V. Bohunicki J.: Priručnik za mikrobiologe u pivarstvu, Posl. zaj. ind. piva i slada, Zagreb, 1987.
    Štefanić,K. Marić,V.: Pivarski priručnik, Ibid, Zagreb, 1987., , , .
  2. , Kunze, W.: Technology, Brewing and malting, VLB, Berlin, 1996.
    Srečec,S., Cerovečki N.: Sirovine pivarske industrije, VuK Karlovac, 2002.
    Svijet piva, Skipper d.o.o., Zagreb, , , .
Preduvjeti za:
Polaganje predmeta :
Položen : Biokemija
4. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Termini konzultacija:
  • v. pred. dr. sc. Goran Šarić:

    Utorkom od 10:00 do 12:00 uz obaveznu prethodnu najavu mailom.

    Lokacija: 024