Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Tehnologija proizvodnje piva 1

Tehnologija proizvodnje piva 1

Šifra: 38352
ECTS: 6.0
Nositelji: dr. sc. Goran Šarić , prof. struč. stud.
Izvođači: dr. sc. Goran Šarić , prof. struč. stud. - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Laboratorijske vježbe 45
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznati studente sa sirovinama potrebnim za proizvodnju piva, izradom recepture te odabirom potrebnih i pogodnih sirovina za određeni tip piva, tehnološkim postupcima mljevenja slada, ukomljavanja, izdvajanja sladovine iz ošećerene komine te obrade sladovine. Uz to će naučiti koje se kemijske, biokemijske i fizikalne promjene događaju tijekom tih tehnoloških operacija i zašto su one bitne.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. Tehnologija piva, , Marić, V., Veleučilište u Karlovcu, 2009.
  2. Technology Brewing and Malting, 6. izdanje, , Kunze, W., VLB Berlin, 2019.
  3. Brewing - Science and practice, , Briggs, D. E. et al., Woodhead Publishing Ltd and CRC Press, 2006.
  4. Brewing - New technologies, , Bamforth, C. W., Woodhead Publishing Ltd and CRC Press, 2006.
Preduvjeti za:
Polaganje predmeta :
Položen : Biokemija
4. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Termini konzultacija:
  • prof. struč. stud. dr. sc. Goran Šarić:

    Utorkom od 10:00 do 12:00 uz obaveznu prethodnu najavu mailom.

    Lokacija: 024