Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Nusproizvodi proizvodnje piva i slada

Nusproizvodi proizvodnje piva i slada

Šifra: 38355
ECTS: 5.0
Nositelji: dr. sc. Goran Šarić , v. pred.
Izvođači: Elizabeta Zandona , pred. - Terenske vježbe

Elizabeta Zandona , pred. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Auditorne vježbe 15
Terenske vježbe 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Nusproizvodi proizvodnje slada: ječam IV klase, splavnica,slomljena zrna, pljevica,prašina, sladna klica.
Nusproizvodi proizvodnje piva : pivski trop, talog iz virpula, kvasac iz vrionog i ležnog podruma, ugljik (IV) oksid, dijatomejska zemlja; kemijski sastav nusproizvoda; smanjivanje količine nusproizvoda, ponovo
korištenje nusproizvoda; tehnološki postupci prerade nusproizvoda u proizvode više dodane vrijednost: siliranje tropa, sušenje kvasca, proizvodnja kvaščeva ekstrakta i dr.; ukapljivanje i pročišćavanje ugljik ( IV ) oksida; otpadne vode u proizvodnji piva i slada te mogućnosti njihove obrade.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Marić,V.: Tehnologija piva, Veleučilište u Karlovcu, 2009.
    Weifurter,S. i Ludwig,N: Tehnologija piva i slada Globus , Zagreb, 1999.
    Schuster,K. i sur.: Tehnologija proizvodnje slada, Jug. udr. pivara, Beograd, Zagreb, 1990, , , .
Preduvjeti za:
Polaganje predmeta :
Položen : Proizvodnja slada
Položen : Sirovine pivarske industrije
Položen : Tehnologija proizvodnje piva 1
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Termini konzultacija:
  • v. pred. dr. sc. Goran Šarić:

    Utorkom od 10:00 do 12:00 uz obaveznu prethodnu najavu mailom.

    Lokacija: 024
  • pred. Elizabeta Zandona:

    Utorak od 11:30 do 13:00h uz prethodnu najavu e-mailom i/ili drugim danima prema dogovoru.

    Lokacija: 311