Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Nusproizvodi proizvodnje piva i slada

Nusproizvodi proizvodnje piva i slada

Šifra: 38355
ECTS: 5.0
Nositelji: dr. sc. Goran Šarić , prof. struč. stud.
Izvođači: Elizabeta Zandona , pred. - Terenske vježbe

Elizabeta Zandona , pred. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Auditorne vježbe 15
Terenske vježbe 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznati studente sa nusproizvodima koji nastaju prilikom proizvodnje piva i slada te mjestima u tehnološkom procesu u kojima se oni pojavljuju. Uz to će naučiti na koje se sve načine nastali nusproizvodi mogu obraditi i iskoristiti.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, Knjiga 4., (Poglavlja 8 i 10), , Šubarić, D., Jozinović, A., Panjičko, M. (urednici), Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatska, 2022.
Preduvjeti za:
Polaganje predmeta :
Položen : Proizvodnja slada
Položen : Sirovine pivarske industrije
Položen : Tehnologija proizvodnje piva 1
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Termini konzultacija:
  • prof. struč. stud. dr. sc. Goran Šarić:

    Utorkom od 10:00 do 12:00 uz obaveznu prethodnu najavu mailom.

    Lokacija: 024
  • pred. Elizabeta Zandona:

    Utorak od 11:30 do 13:00h uz prethodnu najavu e-mailom i/ili drugim danima prema dogovoru.

    Lokacija: 311