Tehnologija proizvodnje piva 2
Šifra: |
38353 |
ECTS: | 6.0 |
Nositelji: |
dr. sc.
Goran Šarić
, v. pred. |
Izvođači: |
Mladen Hendija
- Terenske vježbe dr. sc. Goran Šarić , v. pred. - Laboratorijske vježbe |
Prijava ispita: | Studomat |
Opterećenje: | |||||||||
|
|||||||||
Opis predmeta: | |||||||||
Tehnološke faze procesa, oprema, tehnološki uređaji i vođenje glavnog i naknadnog vrenja (doviranja) piva po klasičnom (u dvije posude ) i suvremenom procesu (u jednoj posudi; CKF ). Pokazatelji kvalitete piva u ležnom tanku. Shema i opis postupka dorade( filtracija, koloidne i biološke stablizacije ), punjenje piva u boce, punjenje piva u limenke, punjenje piva u bačve. Gubici u proizvodnji piva i postupci njihovog smanjivanja. Postupci proizvodnje piva gornjeg vrenja. Proizvodnja niskoalkoholnih piva. Proizvodnja nisko ugljikohidratnih piva. |
|||||||||
Ishodi učenja: | |||||||||
|
|||||||||
Literatura: | |||||||||
|
|||||||||
Preduvjeti za: | |||||||||
Polaganje predmeta : |
5. semestar |
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo |
Utorkom od 10:00 do 12:00 uz obaveznu prethodnu najavu mailom.
Lokacija: 024