Tehnologija proizvodnje piva 2
Šifra: |
38353 |
ECTS: | 6.0 |
Nositelji: |
dr. sc.
Goran Šarić
, prof. struč. stud. |
Izvođači: |
Mladen Hendija
- Terenske vježbe dr. sc. Goran Šarić , prof. struč. stud. - Laboratorijske vježbe |
Prijava ispita: | Studomat |
Opterećenje: | |||||||||
|
|||||||||
Opis predmeta: | |||||||||
Cilj kolegija je upoznati studente sa fizikalnim, kemijskim i biokemijskim promjenama koje se događaju tijekom fermentacije sladovine i odležavanja mladog piva. Uz to će upoznati i naučiti koristiti potrebne strojeve i aparature koje se koriste za fermentaciju, odležavanje, završnu obradu te punjenje gotovog piva u različitu ambalažu. Biti će upoznati sa fizikalno-kemijskim i senzorskim metodama za procjenu kvalitete dobivenog piva |
|||||||||
Ishodi učenja: | |||||||||
|
|||||||||
Literatura: | |||||||||
|
|||||||||
Preduvjeti za: | |||||||||
Polaganje predmeta : |
5. semestar |
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo |
Utorkom od 10:00 do 12:00 uz obaveznu prethodnu najavu mailom.
Lokacija: 024