Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Tehnologija proizvodnje piva 2

Tehnologija proizvodnje piva 2

Šifra: 38353
ECTS: 6.0
Nositelji: dr. sc. Goran Šarić , prof. struč. stud.
Izvođači: Mladen Hendija - Terenske vježbe

dr. sc. Goran Šarić , prof. struč. stud. - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Laboratorijske vježbe 20
Terenske vježbe 25
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznati studente sa fizikalnim, kemijskim i biokemijskim promjenama koje se događaju tijekom fermentacije sladovine i odležavanja mladog piva. Uz to će upoznati i naučiti koristiti potrebne strojeve i aparature koje se koriste za fermentaciju, odležavanje, završnu obradu te punjenje gotovog piva u različitu ambalažu. Biti će upoznati sa fizikalno-kemijskim i senzorskim metodama za procjenu kvalitete dobivenog piva
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. Tehnologija piva, , Marić, V.., Veleučilište u Karlovcu, 2009.
  2. Technology Brewing and Malting, 6. izdanje, , Kunze, W., VLB Berlin, 2016.
  3. Brewing - Science and practice, , Briggs, D. E. et al., Woodhead Publishing Ltd and CRC Press, 2004.
  4. Brewing - New technologies, , Bamforth, C. W., Woodhead Publishing Ltd and CRC Press, 2006.
Preduvjeti za:
Polaganje predmeta :
Položen : Proizvodnja slada
Položen : Sirovine pivarske industrije
Položen : Tehnologija proizvodnje piva 1
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pivarstvo
Termini konzultacija:
  • prof. struč. stud. dr. sc. Goran Šarić:

    Utorkom od 10:00 do 12:00 uz obaveznu prethodnu najavu mailom.

    Lokacija: 024